Одесити спостерігали перший весняний повний місяць (фото)

Одесити спостерігали першу весняну повню.

Одесити спостерігали першу весняну повню. Фото: facebook.com/lolita.klochkova

Події
09 березня 2023 13:17

Вже кілька днів поспіль одесити спостерігали перший весняний повний місяць. Фото та відео нічної краси опублікували городяни.

Повня настала 7 березня у знаку Діви. Місяць досяг повної фази о 14:43 за київським часом. Але спостерігати повний Місяць можна було 6, 7 та 8 березня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цнотливий Місяць або Місяць Черв'я – таку назву дали їй колись індіанські племена. Справа в тому, що саме в цей час у деяких регіонах Європи та Північної Америки ґрунт прогрівався настільки, що в ньому з'являлися черви – звідси й назва. Також цей Місяць ще називають Воронням - вважається, що ворони своїм карканням сигналізують про закінчення зими.

"Сап-мун" або "Цукровий Місяць" стали називати повний місяць тому, що в цей час починався збір цукрового соку з кленів. Свою назву Цнотливий Місяць отримав тому, що він символізує чистоту ранньої весни. Всі назви повні так чи інакше стосуються переходу від зими до весни та змін природи.


Відео: t.me/xydessa

Усі фото: facebook.com/AnnVoloshinaRe, Катерина Тангер/facebook.com/, t.me/xydessa, facebook.com/lolita.klochkova

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах