В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою (оновлено)

В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою.

В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою. Фото: delo.ua

Події
10 березня 2023 08:17

В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою. Співробітниця магазину це зробила, щоб пояснити покупцеві склад крему. Про це повідомляють " Українські новини ".

Так, в одному з магазинів мережі EVA чоловік спитав касирку про живильний крем, але не зрозумів відповіді українською мовою. Зокрема, він не зрозумів сенсу слова "живильний". Касирка йому пояснила російською, але іншій відвідувачці це не сподобалося обізвала її "розумно відсталою" і почала знімати те, що відбувається на телефон.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Співробітниця магазину стверджує, що завжди обслуговує клієнтів українською мовою, якщо її не просять перейти іноземною.

Люди заступилися за касирку і почали знімати на відео, як жінка, що подала скаргу, тікає з магазину.

Втім, омбудсмен оштрафував жінку на 3400 гривень за порушення правил обслуговування клієнтів. Касірка визнала свою українську недосконалою.

  • В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою (оновлено) фото
  • В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою (оновлено) фото 1

В Одесі касирку магазину оштрафували за перехід російською мовою (оновлено) фото

Усі фото: t.me/ukranewscom/9459

Оновлено:

Як повідомляє "Думская", одеситка звернулася до мовного омбудсмена, написала заяву, додавши до неї відеозапис конфліктної ситуації. На розгляд справи касирка не з'явилася, надіславши письмове пояснення своєї позиції.

"Закон вимагає обслуговування державною мовою, і його було порушено. Спілкування будь-якою іншою мовою також прийнятне, але тільки в разі, якщо клієнт цього попросив, і цей варіант влаштовує обидві сторони", - прокоментувала те, що трапилося, представниця уповноваженого з півдня країни Ярослава Вітко-Присяжнюк.

Зазначимо, що в поясненні працівниця магазину наполягає на тому, що заговорила російською з іншим клієнтом, який не міг зрозуміти, що таке "живильний крем". Але на відео видно, що касир та її колега, справді, говорять російською саме з жінкою, ігноруючи її прохання звертатися до неї державною мовою.




Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах