На Одещині мобілізованого депутата заарештували за небажання їхати на фронт

На Одещині мобілізованого депутата заарештували за небажання їхати на фронт.

На Одещині мобілізованого депутата заарештували за небажання їхати на фронт. Фото: vin.gov.ua

Події
13 березня 2023 08:28

На Одещині мобілізованого депутата Роздільнянської міськради, від забороненої партії в Україні ОПЗЖ, заарештували за небажання їхати на фронт. Про це повідомляє " Думська ".

Так, депутата мобілізували у лютому 2022 року та призначили на посаду командира стрілецького відділення у званні "старший сержант".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

21 лютого 2023 року підрозділ, у якому проходив службу депутат, отримав наказ виїхати на своєму транспорті до району виконання бойових завдань на сході України. Військовослужбовці робити це відмовилися, і ними зайнялися військові контррозвідники та слідчі ДБР.

25 лютого Київський районний суд Одеси обрав "відмовникам" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Більшість є можливість вийти на волю під грошову заставу. Депутату потрібно внести 214 720 гривень, дехто відправлений до СІЗО без альтернативи.

Затримання "тероборонівців" та обрання ним запобіжного заходу супроводжувалося акціями протесту родичів. Були навіть спроби блокувати виїзд із пункту дислокації підрозділу. За словами родичів, у них рік не було жодної підготовки.

Крім того, за неперевіреною поки що інформацією, окремі добровольці, використовуючи своє службове становище та отриману зброю, вирішували особисті та бізнес-питання.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах