На Одещині чиновниця розтратила 3,5 мільйона гривень на футбольному полі

На Одещині чиновниця розтратила 3,5 мільйона гривень на футбольному полі.

На Одещині чиновниця розтратила 3,5 мільйона гривень на футбольному полі. Фото: od.npu.gov.ua

Події
14 березня 2023 12:53

У селі Лиманка Одеської області правоохоронці викрили чиновницю, яка розтратила майно у три мільйони шістсот тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, виконувач обов'язків директора одного з державних підприємств неабияк заощадила на матеріалах та обсягах виконаних робіт на спортивному об'єкті, а до офіційних документів внесла у рази завищені відомості. Різницю від фактичної вартості реконструкції, обумовленої у договорі, було присвоєно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Генеральний підрядник, матеріали за яким виділено в окреме виробництво, делегував фігурантці функції реконструкції футбольного поля, на яку Таїровську селищну раду виділили майже 10 мільйонів гривень. Чиновниця, маючи намір присвоїти частину бюджетних коштів, завищила обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, використаних матеріалів, виробів та встановлених конструкцій. Офіційні документи із явно неправдивими відомостями подали до органів Державної казначейської служби України, що стало підставою для сплати грошей за будівельні роботи, які фактично не виконувались.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру у складанні посадовою особою свідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та розтрату чужого майна, шляхом зловживання посадовою особою, за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваного запобіжного заходу. Жінці загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах