Засідання щодо "Краяну" перенесли: Труханов у Японії

Засідання щодо "Краяну" перенесли: Труханов у Японії.

Засідання щодо "Краяну" перенесли: Труханов у Японії. Фото: omr.gov.ua

Події
15 березня 2023 14:13

Вже другий рік як ВАКС не може розпочати розгляд справи заводу "Краян", де одним із обвинувачених є мер Одеси Геннадій Труханов. За два роки у справі призначили близько 35 судових засідань, але навіть пройти підготовче засідання так і не змогли. Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

14 березня засідання знову зірвалося через неявку окремих адвокатів та обвинувачених.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Два захисники були зайняті в іншому процесі, а третій вважає Київ небезпечним місцем у зв'язку з військовим становищем, тому не приїхав. Труханов також був відсутній, тому що поїхав у відрядження до Японії та просив відкласти слухання.

Прокурор просила суд визнати причини неявки фігурантів та їх захисників неповажними та застосувати санкції. Головуючий нагадав, що це робилося неодноразово і не призвело до результатів.

В результаті судді вирішили визначатися з поважністю причин неявки обвинувачених та їхніх адвокатів на наступному засіданні, яке заплановано на 4 квітня.

Нагадаємо, крім Труханова, обвинуваченими у "справі Краяна" проходять його заступник Павло Вугельман, екс-глава постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, колишні директор муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор та екс-заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ "Девелопмент еліт" (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, директор ТОВ Valton Group Ігор Кравченко та директор підприємства "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова (оцінювач). Їх звинувачують у заволодінні 93 мільйонів гривень із бюджету Одеси. Угоду замаскували під придбання потреб міста будівлі за завищеною вартістю.

Що робить Труханов у Японії

Мер Одеси Геннадій Труханов разом із заступником Сергієм Тетюхіним поїхав до Японії у відрядження на десять днів. Замість нього виконуватиме обов'язки мера його заступник Дмитро Жеман. Відповідне розпорядження було опубліковано на сайті міської ради 14 березня.

Вони відвідають місто Йокогаму, яке є містом-побратимом Одеси. У Японії Труханов планує підписати меморандуми про взаєморозуміння щодо технічного співробітництва в галузі сталого міського розвитку між Одесою та Йокогамою та передачу місту мобільного контейнера з медичним обладнанням для посилення потужностей міської медичної системи.

Також мер має зустрітися з японською агенцією міжнародного співробітництва. Вони обговорять перспективний проект будівництва сміттєпереробного заводу на території Одеси та співробітництво у галузі водоочищення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах