В Одесі затримали зрадника, котрий коригував ворожі удари по регіону

В Одесі затримали зрадника, котрий коригував ворожі удари по регіону.

В Одесі затримали зрадника, котрий коригував ворожі удари по регіону. Фото: pexels.com

Події
16 березня 2023 14:12

В Одесі СБУ затримала ворожого інформатора, котрий коригував ракетні удари по місту. Його викрили кіберфахівці. Про це повідомляє пресслужба СБУ на Одещині.

Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони та стратегічно важливі об'єкти транспортної інфраструктури на території регіону.
Крім цього, ворожий інформатор фіксував "результати" російських повітряних атак та посилав їх ворогові для подальшого коригування повторних ударів по Одесі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отримані відомості він передавав окремим російським військовим кореспондентам, які, у свою чергу, інформували про зібрані ним відомості представників спецслужб держави-агресора.

Для комунікації використовували анонімний чат у забороненій соцмережі "Вконтакте". Щоб зібрати розвідувальну інформацію зловмисник їздив по області та фотографував українські об'єкти. Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника на спробі розповсюдити закриті відомості.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, який підтримує збройну агресію РФ та виправдовує військові злочини окупантів.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявили комп'ютер із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру в частині другій статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України) військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід – утримання під вартою.

В Одесі затримали зрадника, який коригував ворожі удари по регіону.В Одесі затримали зрадника, який коригував ворожі удари по регіону. Фото: Одеська обласна прокуратура/facebook.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах