В Одесі заочно засудили бойовика ДНР на 15 років

В Одесі заочно засудили бойовика ДНР на 15 років.

В Одесі заочно засудили бойовика ДНР на 15 років. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
17 березня 2023 11:06

У Приморському райсуді Одеси заочно позбавили волі на 15 років бойовика терористичної організації "ДНР". Про це повідомили у СБУ на Одещині.

За даними слідства, уродженець Одеської області у травні 2014 року за особистими ідеологічними переконаннями добровільно приєднався до терористичної організації "ДНР". З того часу перебуває у складі незаконних збройних формувань під позивним "Гудом".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік вступив до лав незаконного збройного формування так званого "першого слов'янського батальйону" з дислокацією у Слов'янську. У складі цього терористичного угруповання він брав активну участь у бойових діях проти українських військових підрозділів поблизу населених пунктів Донецької та Луганської областей, зокрема у Слов'янську, Мар'їнці, Шахтарську, Іловайську, Фащівці та Нікишиному.

За свої "подвиги" бойовика було нагороджено окупаційною адміністрацією медаллю "за бойові заслуги".

Крім того, зловмисник популяризував терористичні угруповання бойовиків ОРДЛО та закликав до їх підтримки у соцмережі та серед свого оточення.

Вина фігуранта повністю доведена. Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах