На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях

На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях.

На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях. Фото: od.npu.gov.ua

Події
17 березня 2023 16:56

На Одещині відправили на лаву підсудних злочинне угруповання, учасники якого обманом вербували та переміщали людей до Франції для експлуатації. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Зловмисники підшукували людей із матеріальними проблемами, виманювали їх у чужу країну, де змушували незаконно набувати статусу біженців та грошових виплат, які надалі у них відбирали. Загалом із однієї завербованої людини правопорушники отримували близько тисячі євро чистого прибутку, а за кордон вони вивезли сотні громадян.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усього викрили 25 правопорушників.

Співробітники управління міграційної поліції на Одещині вийшли на слід організованої злочинної групи у 2021 році.

Поліцейські встановили, що зловмисники за попередньою змовою між собою у період із січня 2019 року до квітня 2021 року в різних містах Одеської області відшукували людей у вразливому стані, які через тяжкі життєві обставини не могли повною мірою усвідомлювати свої дії. Спільники пропонували громадянам отримати гроші за поїздку до Французької Республіки, не розкриваючи дійсних намірів такої поїздки та не наголошуючи, що саме доведеться робити.

  • На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото
  • На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото 1
  • На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото 2
  • На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото 3
  • На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото 4

На Одещині затримали угруповання, яке наживалося на біженцях фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Надалі правопорушники, використовуючи підневільний стан потерпілих, які не могли самостійно виїхати з чужої країни, бо не володіли мовою та не мали грошей, доставляли їх до міста Мелен, де змушували під вигаданою легендою просити статус біженців та щомісячну грошову допомогу, яку відбирали.

Загалом із однієї завербованої людини правопорушники отримували близько тисячі євро чистого прибутку. А за півтора року протиправної діяльності вони вивезли із Одеської області за кордон та провернули махінації із сотнями громадян.

Для затримання членів злочинного угруповання правоохоронці України та Французької Республіки провели спільну масштабну операцію. На території України викрили 16 людей. Їм на підставі зібраних доказів звинуватили у вербуванні та переміщенні громадян з метою експлуатації до Республіки Франція, вчинених організованою групою – за частиною другою та частиною третьою статі 149 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без нього. Обвинувальний акт уже направлено до суду.

Ще дев'ятьох українців затримали на території Франції. Їхні тамтешні правоохоронні органи також притягнули до кримінальної відповідальності за підозрою в організації шахрайської схеми отримання бюджетних коштів країни шляхом фіктивного оформлення статусу біженців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах