Можлива активність ворожої авіації: яка ситуація в Одесі й області вранці 18 березня

Можлива активність ворожої авіації: яка ситуація в Одесі й області вранці 18 березня.

Можлива активність ворожої авіації: яка ситуація в Одесі й області вранці 18 березня. Фото: EPA/UPG

Події
18 березня 2023 09:51

Ніч із 17 на 18 березня в Одесі й Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Близько 21:00 17 березня російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed-136/131. Атака здійснювалася зі східного узбережжя Азовського моря та із Брянської області РФ. Силам та засобам повітряних командувань "Центр", "Схід" та "Захід" Повітряних Сил ЗСУ вдалося знищити 11 ударних БПЛА у центральних, західних та східних областях відповідно.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Новомосковську Дніпропетровської області два безпілотники влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Там серйозні пошкодження. Через влучання дронів на підприємстві спалахнула пожежа. Станом на 7:32 рятувальники все ще боролися з вогнем. Шість розташованих поряд із підприємством будинків отримали пошкодження. Ще чотири будинки повністю зруйновані. Люди, на щастя, не постраждали.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що "блогерів", які знімали прильоти на Дніпропетровщині, вже затримала СБУ, і попередив, що, якщо під час можливих обстрілів в Одеській області знайдуться такі ж любителі зйомки, їх знайдуть максимально швидко.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Також під час нічної атаки три дрони влучили в нежитлові приміщення в Яворівському районі Львівської області. Приміщення пошкоджені, проте загиблих, на щастя, немає.

За даними Оперативного командування "Південь", станом на ранок 17 березня ворог, продовжуючи маневри та пошукову операцію в Чорному морі, тримав на бойовому чергуванні 19 кораблів, зокрема два надводні та два підводні ракетоносці із сумарним залпом до 24 крилатих ракет типу " Калібр".

Уранці 18 березня начальниця координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону повідомила, що кількість ракетоносців у Чорному морі зменшилася до трьох: серед них є один підводний ракетоносій. Загалом в акваторії Чорного моря зараз чергують 17 ворожих кораблів, зокрема чотири великі десантні кораблі.

Загроза ракетної атаки залишається досить високою. Також можлива активність ворожої авіації, а після потужного шторму на морському узбережжі може підвищитися мінна небезпека.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах