Експорт із портів Великої Одеси продовжиться: "зернову ініціативу" продовжили на 120 днів

Експорт із портів Великої Одеси продовжиться: "зернову ініціативу" продовжили на 120 днів.

Експорт із портів Великої Одеси продовжиться: "зернову ініціативу" продовжили на 120 днів. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
18 березня 2023 19:04

Угоду щодо "зернової ініціативи" продовжили ще на 120 днів. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

З 1 серпня 2022 року до 18 березня поточного року вдалося експортувати 25 мільйонів тонн продовольства. Тепер Україна зможе вивозити свою агропродукцію через три морські глибоководні порти Одеської області протягом чотирьох місяців.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Разом з тим, головним викликом є пришвидшення інспекційних перевірок в Туреччині. Це дозволить світу отримати ще більше українськоі агропродукціі. Також продовжуємо роботу над долученням до Зернової ініціативи портів Миколаївщини та розширення номенклатури вантажів. Україна була і залишається міцно вбудованою в світову економіку та ринки. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок і соціальну напругу у багатьох країнах світу", – зазначив голова Міністерства інфраструктури України.

Також Олександр Кубраков подякував за спільні зусилля для продовження дії угоди ще на кілька місяців Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерішу та Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогана.

Про продовження "зернової угоди" також повідомив Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"В результаті наших переговорів з обома сторонами ми продовжили термін дії угоди, що спливає 19 березня", – цитує слова, сказані турецьким лідером під час публічного заходу, видання Анадолу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах