В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони

В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони.

В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
20 березня 2023 14:20

СБУ затримала в Одесі агента ФСБ, який збирав розвіддані про нові підрозділи Сил оборони. Про це повідомляє Управління СБ України в Одеській області.

Зрадником виявився колишній міліціонер, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник ФСБ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За вказівкою агресора його поплічник збирав відомості про місця базування підрозділів Збройних Сил України та Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях.

У "зоні особливої уваги" ворога була інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ під назвою "Чорноморська січ". Для збору розвідданих російський агент записався на співбесіду до керівництва добробуту нібито для вступу до лав підрозділу. "Під прикриттям" цієї легенди він проводив приховану фотофіксацію місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира для спроби його подальшого вербування.

Співробітники Служби безпеки поетапно задокументували злочинну діяльність агента та затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

За даними слідства, зрадник з власної ініціативи вийшов на російську спецслужбу та запропонував свою допомогу у війні проти України.

Для цього ФСБ надав письмове зобов'язання про негласну співпрацю на користь країни-агресора.

Водночас він написав заяву на ім'я міністра МВС РФ, в якій просить розглянути його кандидатуру на керівну посаду в "управлінні економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області" у разі захоплення регіону.

Крім того, після ракетних ударів по обласному центру російський агент виходив на місцевість для фіксації наслідків та коригування повторних повітряних атак. Під час обшуку у фігуранта знайшли мобільний телефон із доказами комунікації з агресором.

Наразі повідомили йому про підозру в частині другій статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах військового стану). Суд обрав запобіжний захід - утримання під вартою.

  • В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони фото
  • В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони фото 1
  • В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони фото 2
  • В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони фото 3

В Одесі затримали агента ФСБ, який збирав розвідувальні дані про нові підрозділи Сил оборони фото

Усі фото: facebook.com/ssu.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах