Будинки із рестораном "Дача" на Французькому бульварі в Одесі хочуть повернути державі

Будинки із рестораном "Дача" на Французькому бульварі в Одесі хочуть повернути державі.

Будинки із рестораном "Дача" на Французькому бульварі в Одесі хочуть повернути державі. Фото: facebook.com/Dacha.Restaurant

Події
21 березня 2023 12:14

Одеська обласна рада підготувала позовну заяву про розірвання договору купівлі-продажу будівель на Французькому бульварі, 85 в Одесі. Йдеться про особняк, в якому зараз знаходиться ресторан Василя Лібкіна "Дача". Про це повідомляє Одеська обласна рада VIIІ скликання.

За їхньою версією, встановили грубі факти невиконання суттєвих умов договору купівлі-продажу частини комплексу будівлі представництв в Одесі, які були відчужені у 2015 році. Зазначені недбалі дії з боку покупця завдають шкоди суспільству та можуть призвести до знищення пам'ятки архітектури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Будівлю, що знаходиться на території Чкаловського санаторію, хочуть повернути у власність держави.

"Ми не зупинимося. Все, що було незаконно відчужено під час попередніх скликань обласної ради, буде обов'язково повернуто у спільну власність громад та збережено", – наголосив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

До речі, це споруда ХІХ століття. Одним із її власників був пан Микола Перець – корінний житель міста та великий поціновувач одеської кухні. Тут любили приймати гостей та часто влаштовували галасливі застілля. У ХХ столітті садибу перетворили на санаторій.

За інформацією ЗМІ, Фонд держмайна продав Лібкіну будівлі ресторану "Дача" за оцінною вартістю 524 долари США за квадратний метр. 2004 року ресторатор відкрив тут свій заклад.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах