Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня

Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня.

Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
22 березня 2023 07:55

Ніч з 21 на 22 березня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Проте довелося ліквідувати наслідки вечірньої атаки на гуртожиток монастиря. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Незважаючи на вечірній ракетний обстріл напередодні, повністю забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Усі органи влади чітко виконують свої обов'язки. Ситуація у регіоні повністю контролюється.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Протягом дня можлива активність ворожої авіації. Імовірність ракетних атак ворога – висока.

Виявлені напередодні у Березовському районі сім артилерійських снарядів калібру 76 мм часів Другої світової війни буде контрольовано знищено фахівцями ДСНС.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 16.00 21 березня, у Чорному морі знаходяться ворожі ракетоносії. Зараз це два надводні кораблі. Можливий залп – до 16 "калібрів".

Нагадаємо, що ввечері 21 березня російські окупанти випустили до Одеси чотири ракети. Дві збила наша система ППО. Було пошкоджено триповерхову будівлю на території монастиря, відомо про чотирьох поранених. За півгодини до обстрілу в монастирі проходила служба, де були присутні парафіяни.

Як повідомили в Одеській єпархії, постраждалим надали допомогу медики та рятувальники, які прибули на місце обстрілу за шість хвилин. У монастирі дуже постраждав чернечий корпус, загоряння якого одразу ж ліквідували рятувальники.

Від обстрілу дуже постраждала каплиця, але образ Божої Матері "Іверська" залишився неушкодженим.

У регіональному управлінні ДСНС повідомили, що рятувальники загасили пожежу покрівлі на площі 40 кв. Роботи тривали 36 хвилин.

Прес-секретар Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила подробиці обстрілу.

"Руйнування досить потужні, покрівлі зруйновано приблизно 200 квадратних метрів. Було два осередки займання загальною площею близько 40 квадратних метрів, які були оперативно ліквідовані рятувальними службами", - розповіла Наталія Гуменюк.

  • Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня фото
  • Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня фото 1
  • Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня фото 2
  • Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня фото 3

Наслідки ракетної атаки по монастирю: яка ситуація в Одесі вранці 22 березня фото

Усі фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Що кажуть у РФ

У Росії прокоментували свою атаку на Одеську область і заявили, що насправді вони нібито завдали удару по військовому летовищу.

Саме з нього, пишуть пропагандистські ресурси, Україна нібито могла запускати дрони, які 20 березня спровокували "бавовну" в окупованому Криму. Нагадаємо, що того вечора в Джанкої, за даними ГУР МО, було знищено російські ракети "Калібр".

"На аеродромі базується велика кількість військової техніки ЗСУ, після вибуху на місці прильоту почалася сильна пожежа", - розповіли пропагандисти.

За іншою версією, під час атаки нібито постраждали українські військові, які перебували біля аеродрому.

Жодної інформації про постраждалий монастир, зрозуміло, не опублікували.



Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах