Чоловіка, який наводив ракети на Одесу та область, чекає на довічне ув'язнення.

Чоловіка, який наводив ракету на Одесу та область, чекає на довічне ув'язнення.

Чоловіка, який наводив ракету на Одесу та область, чекає на довічне ув'язнення. Фото: od.gp.gov.ua

Події
24 березня 2023 16:40

В Одесі судитимуть ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність Одеської області та наводив ракети по регіону. За цей злочин Законом передбачено довічне ув'язнення. Про це повідомляє пресслужба Обласної прокуратури Одеської області.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо мешканця Одеси за фактом держзради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією слідства, після початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи окупаційну політику, обвинувачений налагодив контакт із військовослужбовцем ЗС РФ, який перебував на тимчасово окупованій території України. Від нього отримував завдання щодо підривної діяльності проти України.

Інформатор розвідував в Одесі та області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні зміцнення, їх маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ. Він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситам, які займають та транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та скоєння щодо них інших злочинів.

Крім того, намагаючись максимально використати свій потенціал щодо отримання розвідувальної інформації, обвинувачений передавав білоруській журналістці дані щодо підготовки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одеської області.

Передану інформацію надалі ворог використав для завдання ракетних ударів по регіону.

Під час затримання у чоловіка знайшли мобільний телефон, який використовувався у злочинній діяльності та вогнепальну зброю з боєприпасами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах