Через підпали, недопалки та спалювання сміття: за добу на Одещині 15 разів горіла суха рослинність

Через підпали, недопалки та спалювання сміття: за добу на Одещині 15 разів горіла суха рослинність.

Через підпали, недопалки та спалювання сміття: за добу на Одещині 15 разів горіла суха рослинність. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
26 березня 2023 11:30

За добу з 25 на 26 березня на Одещині сталося 15 пожеж сухої рослинності на загальній площі майже 13 гектарів. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

Пожежники ліквідували займання у Березівському, Подільському, Роздільнянському та Одеському районах. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося запобігти поширенню вогню на значні території.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У ДСНС зазначили, що причинами таких пожеж найчастіше стають нехтування правилами безпеки під час спалювання сміття та сухої рослинності, викинуті недопалки та навмисний підпал. Такі загоряння завдають величезної шкоди ґрунту, рослинному та тваринному світу, навколишньому середовищу та населенню.

Відео: facebook.com/DSNSODE

"Люди, схаменіться, своїми діями Ви знищуєте не лише природу, ви знищуєте нашу державу! Цим вчинкам немає виправдання! У воєнний час це прирівнюється до диверсії! Не нехтуйте правилами безпеки, давайте будемо берегти природу разом!" – закликали громадян рятувальники.

Загалом протягом доби рятувальники гасили на Одещині 20 пожеж. У місті займань не було.

Також представники ДСНС двічі виїжджали на ДТП. На вулиці Чорноморського Козацтва в Одесі вони відключили клеми акумулятора в одному із двох автомобілів, що зіткнулися. Внаслідок цієї аварії ніхто не загинув і не постраждав. Ще одна ДТП сталася на 370 кілометрі траси Одеса – Рені у Березівському районі Одеської області. Співробітники ДСНС виїжджали на місце події, щоб відмити паливно-мастильні матеріали з проїжджої частини дороги. Внаслідок аварії постраждав водій легкового автомобіля.

Надзвичайних ситуацій протягом доби в Одеській області не було. На ліквідацію наслідків вибухів та обстрілів підрозділи ДСНС не залучали.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах