У РФ знову заговорили про наступ на Одесу: чому це неможливо

У РФ знову заговорили про наступ на Одесу: чому це неможливо?

У РФ знову заговорили про наступ на Одесу: чому це неможливо? Фото: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Події
27 березня 2023 16:14

Минулими вихідними російські ЗМІ опублікували низку повідомлень про "наступ до Одеси". Ряд фейків прокоментував речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Так, голова окупаційного парламенту Криму Володимир Константинов заявив, що українська Одеса має бути обов'язково під контролем Росії, щоб між Україною та РФ було підписано мирну угоду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колишній нардеп від "Партії регіонів" Ігор Марков також підтримав такий наратив.

За словами Братчука, це демонструє лише одне – колабораціоністи бояться, бо невдовзі настане той час, коли український Крим буде деокупованим. Саме тому вони намагаються робити гучні промови, щоб відволікати увагу від Криму та від своєї долі "втікачів чи небіжчиків".

Чому наступ на Одесу неможливий

Представник ОВА наголосив, що щоб проводити відповідну військово-морську десантну операцію, має бути кілька факторів - авіаційна та артилерійська підтримка.

По-перше, Росія не може розраховувати на військову підтримку з боку невизнаного Придністров'я, бо тут не буде другого фронту.

По-друге, щодо артилерійської підтримки наступу на Одесу, то тут російським військам треба повернутись на правий берег Дніпра, пройти Херсон, спробувати вкотре взяти місто-герой Миколаїв, щоб далі піти на Одесу. Цей сценарій неможливий.

По-третє, треба подумати про ворожу авіацію. Українські сили протиповітряної оборони знищуватимуть російські літаки, які не зможуть підтримувати можливу десантну морську операцію.

По-четверте, "Нептуни" та "Гарпуни" стежать за ворожим флотом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах