В Одесі презентували макет будівництва для Експо-2030 та запропонували побудувати окружну дорогу

В Одесі презентували макет будівництва для Експо-2030 та запропонували побудувати окружну дорогу.

В Одесі презентували макет будівництва для Експо-2030 та запропонували побудувати окружну дорогу. Фото: Ukraine Media Center Odesa

Події
28 березня 2023 16:28

В Одесі представили проект будівництва павільйонів для проведення виставки ЄХРО-2030, у якому передбачається створення нової окружної дороги та зміцнення та ремонт дамби Хаджибейського лиману. Про це повідомив під час презентації макета виставкового комплексу голова "Громадської ради EXPO 2030 Одеса" Євген Левенберг у Медіацентрі Україна – Одеса.

За його словами, дорога проходитиме в глибині "Полів зрошення", виходитиме до Конюшинного мосту і триватиме за авторинок "Куяльник".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На греблі власне розташується центральний павільйон виставки. Там буде перероблено шлюз, який тримає воду, саму дамбу перероблять.

Проблему облаштування фундаменту на "Полях зрошення", де постійно виникають підтоплення та підземні води, можна вирішити завдяки тому, що українські будівельники вже володіють технологіями облаштування фундаментів у таких місцях.

Що стосується власне павільйонів, то їх планують будувати з карбону, металу та пластику без додавання цементу для екологічності. Вони будуть спроектовані таким чином, щоб легко переробляти їх за потреби. Матеріали зможуть виготовляти українські підприємці.

Також заплановано організацію кількох насипів у бік лиману, на яких заплановано інтерактивні заходи.

У центральній зоні виставки розташовуватиметься павільйон Одеси та України, основне місце, де відбуватимуться всі події. Щодня протягом півроку буде присвячено іншій країні-учасниці. Після завершення Експо центральна частина залишиться як спадщина для міста і зможе використовуватися як виставковий комплекс.

Як повідомили в Одеській обласній державній адміністрації, 22 та 23 березня, українська делегація розпочала роботу в Парижі на дослідницькій місії Міжнародного бюро виставок.

Нагадаємо, що цього року за проведення Всесвітньої виставки змагаються чотири країни: Україна, Італія, Південна Корея та Саудівська Аравія. Переможця оберуть у листопаді цього року. Для перемоги Україні потрібно здобути не менше 86 голосів із 170 країн, які входять до Міжнародного бюро виставок.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах