На водоймах Одеської області вводиться заборона вилову риби

На водоймах Одеської області забороняється вилов риби.

На водоймах Одеської області забороняється вилов риби. Фото: odesa.novyny.live

Події
31 березня 2023 12:03

У весняно-літню нерестову заборону на аматорський та промисловий вилов риби встановили на водоймах на Одещині. Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Так, з 1 квітня по 30 червня заборона діє на річці Південний Буг у межах Одеської області, річках Кодима, Тілігул, Великий та Малий Куяльник, Барабой та інших малих річках області з їхніми підрядними системами (крім водних об'єктів наданих у користування) для цілей аквакультури ).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 15 квітня по 15 червня – на річці Дністер з рукавом Турунчук та заплавними озерами (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця).

З 15 квітня до 31 липня – у Дністровському лимані з плавнями (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця).

З 15 квітня до 15 червня – у Кучурганському водосховищі.

З 15 квітня до 29 травня – гирло Дунай (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця).

З 15 квітня по 15 червня – у придунайських озерах (Ялпуг – Кугурлуй, Кагул, Картал, Катлабух, Саф'ян, Китай та інші) та озері Сасик.

З 15 квітня по 15 червня – у Стенцовсько-Жебріанських плавнях.

З 15 квітня до 15 червня – у Хаджибейському лимані.

З 1 травня по 15 червня – у Тилігульському, Григорівському (Малом Аджалицькому), Дофінівському (Великому Аджалицькому), Шаболатському (Будаку), Сухому та Тузловських лиманах.

З 1 травня по 15 червня – на Тилігульському та Шаболатському лимані на промисловий лов бичка.

У період нересту на незаборонених ділянках дозволяється аматорське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на риболовлю або спінінг з однією штучною приманкою з берега.

На цей період забороняється пересування всіх авто або моторних суден у заборонених місцях, у період нересту, на нерестовищах (за винятком встановлених судових ходів), за винятком суден, що використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

З межами нерестових ділянок, у яких забороняється рибалка, можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах