В Одесі директора санаторію підозрюють в організації розкрадання грошей

В Одесі директора санаторію підозрюють у організації розкрадання грошей.

В Одесі директора санаторію підозрюють у організації розкрадання грошей. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
31 березня 2023 13:43

СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на будівництво та ремонт навчальних закладів Одеської області. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, сушники викрили схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво та ремонт комунальних навчальних закладів регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За попередніми даними, організував механізм присвоєння державних грошей директору одного з клінічних санаторіїв в Одесі. Він залучив до протиправної діяльності посадових осіб одного із підрозділів облдержадміністрації та представників комерційних структур.

Щоб реалізувати правочин, чиновники "прописали" потрібні умови для перемоги афілійованої фірми у тендері на будівництво та ремонт навчальних закладів.

Згідно з укладеними договорами, підрядник має у 2021 році провести капітальний ремонт приміщень одного з комунальних ліцеїв та психоневрологічного будинку-інтернату. Проте відповідні ремонтно-будівельні роботи не провели у повному обсязі.

Оперативники спецслужби встановили, що частину отриманих із обласного бюджету грошей зловмисники привласнили безпідставно завищивши обсяги та вартість будівельних робіт, будматеріалів та обладнання.

Наразі тривають відповідні експертизи щодо встановлення розміру завданих державі збитків.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили чорну бухгалтерію, друк, комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами. У межах кримінального провадження ведеться слідство притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до угоді.

Організатору правочину, двом його дільникам та керівнику підрозділу облдержадміністрації повідомили про підозри у скоєнні злочинів, передбачених статтею 191 (організації заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб) та статтею 358 підроблених документів, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вироком суду директора підрядної фірми визнано винним за частиною другою статті 205-1 (реєстрації фізичної особи підприємця без мети проведення надалі підприємницької діяльності) Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах