В Одесі перейменують 200 вулиць та приберуть деякі пам'ятники

В Одесі перейменують 200 вулиць та приберуть деякі пам'ятники.

В Одесі перейменують 200 вулиць та приберуть деякі пам'ятники. Фото: bigkyiv.com.ua

Події
03 квiтня 2023 08:58

В одеській міськраді підтвердили майбутнє перейменування понад 200 вулиць та перенесення чи демонтаж деяких пам'яток та табличок, пов'язаних із комуністичним та імперським минулим. Про це розповів віце-мер Одеси Олег Бриндак.

За його словами, історія з пам'ятником Катерині ІІ – це лише один із елементів тієї великої роботи, яку міська влада проводить останні роки. та її мета – це декомунізація та деколонізація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сюди належить і перейменування вулиць.

“На сьогоднішній день є понад двісті вулиць, які ми вирішили перейменувати. Це вулиці, насамперед, названі штучно – їхні назви не мають відношення до історії України чи Одеси. Їхню назву диктували наративи, більшовицькі чи імперські, які спеціально, за планом, насаджувалися в Одесі. Ось їх ми і прибираємо з громадського простору. Ще це пам'ятники, меморіальні таблички”, – пояснив віце-мер.

У мерії наголосили, що хочуть повернути наше історичне минуле – старі назви, значущі події чи постаті з історії Одеси. Однак і реалії російсько-української війни знайдуть своє відображення у топоніміці та публічному просторі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах