В Одесі пограбували киянина: розбійників затримали

В Одесі пограбували киянина: розбійників затримали.

В Одесі пограбували киянина: розбійників затримали. Фото: od.npu.gov.ua

Події
03 квiтня 2023 17:24

В Одесі поліцейські затримали розбійників, які відібрали п'ять тисяч доларів та гаджети у киянина. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 31 березня по обіді на третьому кілометрі Овідіопольської дуги зловмисники відібрали у потерпілого п'ять тисяч доларів США та гаджети. Того ж дня правоохоронці затримали фігурантів. Наразі їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Правоохоронці встановили, що правопорушники розмістили через месенджер Telegram оголошення продажу автомобіля Mercedes за привабливо низькою ціною, а коли на нього відгукнувся мешканець столиці, виманили його до Одеси нібито для укладання угоди з купівлі-продажу.

Під час демонстрації іномарки спільники вивезли чоловіка у безлюдне місце, де під загрозою пістолета, із застосуванням газового балончика та фізичної сили відібрали гроші, смартфон та павербенк.

Заволодівши коштами та майном, зловмисники виштовхали потерпілого з машини та втекли. Чоловік же дістався найближчого підприємства та покликав на допомогу.

Того ж дня співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та оперативники відділення поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 за силової підтримки спецпідрозділу "КОРД" затримали правопорушників за місцем проживання в Одесі. Як речові докази у них вилучили майже всі гроші та майно потерпілого, а також знаряддя злочину та автомобіль. Зброю поліцейські направили на експертне дослідження для встановлення її походження.

Фігурантами виявились іноземець та 34-річний мешканець Вінниччини. Їм повідомили про підозру. Мова йде про напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для життя або здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбою), скоєного за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Підозрюваних помістили до ізолятора тимчасового тримання і нині піклуються про застосування до них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах