Бойовика "ДНР" з Одеської області засудили майже на 15 років ув'язнення

Бойовика "ДНР" із Одеської області засудили майже на 15 років ув'язнення.

Бойовика "ДНР" із Одеської області засудили майже на 15 років ув'язнення. Фото: od.gp.gov.ua

Події
04 квiтня 2023 10:19

Бойовикам ДНР з Одеської області засудили до 14,5 років позбавлення волі за участь у терористичній організації (частина перша статті 258-3 КК України) з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури регіону.

У суді довели, що чоловік, будучи прихильником "російського світу", у 2014 році поїхав до Донецька і вступив до збройного підрозділу "ДНР" – "оплот", де до початку 2015 року проходив військову службу у складі "комендантської роти".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після реорганізації підрозділу "оплот" проходив службу у Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі ДНР на посаді начальника "особливого відділу". У лавах бойовиків з вересня 2014 по 2018 роки чинив збройний опір українським правоохоронцям та військовослужбовцям ЗСУ у проведенні антитерористичної операції. Брав участь у бойових діях у населених пунктах Амвросіївка, Іловайськ, Лисичі, Зелене, Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Частка, Оленівка, Комсомольське, Рясне, Нове Світло, Старобешове, Тельманове, Донецьк, Зугрес, Макіївка, Моспине,, Першотравневе, Сердите, Стежківське.

Окрім того, засуджений отримав від незаконних органів влади паспорт "ДНР".

Бойовика Бойовика

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах