На Одещині ексглава Кілійської РДА роздав землі заповідника родичам під дачі

На Одещині ексглава Кілійської РДА роздав землі заповідника родичам під дачі.

На Одещині ексглава Кілійської РДА роздав землі заповідника родичам під дачі. Фото: od.npu.gov.ua

Події
04 квiтня 2023 16:39

На Одещині колишній голова Кілійської РДА роздав землі Дунайського біосферного заповідника родичам під дачі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, екс-чиновник, спільно з колишніми керівником Держгеокадастру в Кілійському районі та громадським помічником одного із сільських голів району, розробили схему із заволодіння земельними ділянками на узбережжі Чорного моря, для їх подальшого комерційного продажу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Екс-чиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та шахрайство.

Так, посадова особа як співорганізатор у складі групи з трьох осіб передала близькому колу осіб у приватну власність 28 земельних ділянок, розташованих у межах Дунайського біосферного заповідника. Відповідно до своїх ролей один із учасників ОЗУ – організатор, забезпечував незаконне внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру та зміну наявних у ньому відомостей, підшукував землевпорядні організації, які виготовлять документацію щодо поділу земельної ділянки для безкоштовної її приватизації.

Надалі ці дані передавали виконавцю, який шукав осіб, які можуть надати документи для тимчасового оформлення на їхнє ім'я права власності без права фактичного розпорядження земельними ділянками. Після цього фігуранти від імені підібраних осіб готували звернення щодо надання земельних ділянок у власність. На завершальному етапі колишній голова районної державної адміністрації повинен підписувати рішення про передачу земельних ділянок особам, які нібито потребують цього.

Таким чином, у 2020-2021 роках, створюючи вид безоплатної приватизації земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва, передали землі 28 фізичним – близьким родичам та знайомим. На підставі неправомірного рішення голови РДА було відчужено 28 тисяч квадратних метрів землі природно-заповідного фонду на загальну суму понад дев'ять мільйонів гривень.

Обвинувальний акт за погодженням з Одеською обласною прокуратурою щодо екс-голови Кілійської райадміністрації направлено до суду. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених:

– частина третя статті 28, частина друга статті 364 (зловживання владою чи службовим становищем);
– частина третя та частина четверта статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів);
- Частина четверта статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Організатор та ще один учасник ОЗУ, яким у березні цього року повідомили підозру, оголосили у розшук.

На Одещині екс-глава Кілійської РДА роздав землі заповідника родичам під дачі.На Одещині екс-глава Кілійської РДА роздав землі заповідника родичам під дачі. Фото: od.npu.gov.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах