На Одещині екологічна катастрофа: у річку потрапили нечистоти

На Одещині екологічна катастрофа: у річку потрапили нечистоти.

На Одещині екологічна катастрофа: у річку потрапили нечистоти. Фото: facebook.com/Bolgradsovet

Події
05 квiтня 2023 17:12

На Одещині нечистоти потрапили в річку Мінзул, що впадає в озеро Ялпуг. Про це йшлося на позачерговому засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Болградській міській раді.

Йдеться про рідкий гній свиней, який містить не лише добрива, а й паразитів, гормони росту та антибіотики.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ялпуг, як мінімум, забезпечує водою мешканців сіл Бархатне, Тополине, Болград. Ця вода використовується для приготування їжі та для гігієнічних потреб. Мінзул має кілька джерел та впадає в озеро Ялпуг безпосередньо поряд із водозабором. Все це завдало прямих збитків як екології, так і нашій громаді, причому в довгостроковій перспективі.

Комісія вирішила звернутися до керівництва підприємства, яке веде свою господарську діяльність на території, де зафіксовано порушення з проханням надати висновок про безпеку відходів, що виливаються на поля, та подати схему вивезення відходів та обробки полів. Також планують підготувати заяву до природоохоронних органів та працювати у взаємодії з Національною поліцією, щоб уникнути дублювання дій.

Наразі заява про порушення екологічних норм зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Тепер директору КП "Міськводоканал" Анатолію Ільченку доручили організувати проведення інвентаризації вигрібних ям домогосподарств Болграда та провести моніторинг частоти вивезення рідких нечистот.

Зазначимо, що відео нечистот "гуляють" одеськими пабликами останні кілька днів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах