Одесит проведе п'ять років за ґратами за антиукраїнську агітацію

Одесит проведе п'ять років за ґратами за антиукраїнську агітацію.

Одесит проведе п'ять років за ґратами за антиукраїнську агітацію. Фото: od.gp.gov.ua

Події
05 квiтня 2023 20:52

Мешканця Одеси засудили до п'яти років позбавлення волі за антиукраїнську агітацію у соціальних мережах. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Так, чоловік під псевдонімом публікував у Facebook заклики до збройного опору ЗСУ з метою запобігання їх просуванню в глиб території так званої "Новоросії". Також він пропагував героїчний образ збройних формувань "ДНР" та поширював публікації лідера "ДНР", у яких той закликав мешканців Харківської області приєднатися до самопроголошених республік.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Крім того, під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта у нього виявили та вилучили підроблений паспорт громадянина України та наркотичний засіб – канабіс.

Одесит проведе п'ять років за ґратами за антиукраїнську агітацію.Одесит проведе п'ять років за ґратами за антиукраїнську агітацію. Фото: od.gp.gov.ua

У 2019 році суд визнав чоловіка винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, підробці документів та незаконному обігу наркотичних засобів. Тоді зловмисника засудили до п'яти років позбавлення волі з трьома роками випробувального терміну, проте прокуратура оскаржила це рішення, довівши, що таке покарання є надто м'яким. У результаті Одеський апеляційний суд засудив фігуранта до п'яти років позбавлення волі.

Засудженого затримали у залі суду. До виконання вироку він перебуватиме у слідчому ізоляторі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах