В Одесі та області затримали зрадників: чоловік закликав знищити уряд, а жінка інформувала ворога

На Одещині затримали чоловіка, який закликав знищити будівлі уряду.

На Одещині затримали чоловіка, який закликав знищити будівлі уряду. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
06 квiтня 2023 16:19

На Одещині затримали місцевого жителя, який у російській соціальній мережі "Вконтакті" поширював заклики до знищення урядових будівель у Києві. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Одеському регіоні.

Крім того, зловмисник поширював в Інтернеті заборонену комуністичну символіку та всіляко підтримував російську агресію проти України. Матеріал для деструктивного контенту чоловік бра із російських інтернет-ресурсів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі фігурантові доповіли про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- частина друга статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади);
- частина перша статті 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націоналістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Також Служба безпеки викрила ще одну поплічницю агресора під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. Зловмисницею виявилася мешканка Одеси, яка приховано збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Насамперед її цікавили локації укріпрайонів біля узбережжя Одещини.

Для збирання закритих відомостей фігурантка створила власний прокремлівський телеграм-канал, на який передплатили кілька сотень "однодумців". Вона закликала своїх читачів робити скріншоти електронних карток з координатами підрозділів українських військ та надсилати їй у особисті повідомлення. Отримані відомості зловмисниця планувала переправити російським окупантам. Втім, співробітники СБУ поетапно задокументували злочинні дії фігурантки та затримали її.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої знайшли мобільні телефони та комп'ютерна техніка на місці злочину. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру в частині другій статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань ). Зловмисниці обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Ведеться слідство.

  • В Одесі та області затримали зрадників: чоловік закликав знищити уряд, а жінка інформувала ворога фото 3
  • В Одесі та області затримали зрадників: чоловік закликав знищити уряд, а жінка інформувала ворога фото 4
  • В Одесі та області затримали зрадників: чоловік закликав знищити уряд, а жінка інформувала ворога фото 5

В Одесі та області затримали зрадників: чоловік закликав знищити уряд, а жінка інформувала ворога фото


Усі фото: ssu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах