З парку Перемоги в Одесі забрали лебедів

Із парку Перемоги в Одесі забрали лебедів.

Із парку Перемоги в Одесі забрали лебедів. Фото: t.me/odesalivetv/29853

Події
10 квiтня 2023 08:36

Лебедів із парку Перемоги в Одесі, які поселили у ставок у обрізаних крилах, забрали на обстеження. Про це повідомляють зоозахисники.

Так, у самки виявили перелом крила, якому близько п'яти днів. Після обстеження буде зрозуміло, як краще організувати лікування, щоби птахи відновилися, а самка не втратила крило.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Травмованих птахів невідомі підкинули до озера. Лебедям дуже коротко підрізали крила. Тепер вони не можуть літати і вибратися на суходіл, щоб добувати собі їжу.

Як зазначають активісти, утримувати лебедів у парку не можна, оскільки у ньому відсутні необхідні умови для їхнього життя. Птахам потрібен доступ до суші, їхній основний раціон їжі вони видобувають колись пасуться. Плюс, їм необхідно виходити на сушу, щоб змащувати своє пір'я жиром. Озеро, де знаходяться лебеді, повністю огороджене парканом, а на краю знаходиться травмонебезпечний камінь.

Зоозахисники написали заяву в поліцію щодо жорстокого поводження з тваринами. Тим часом у міській раді поки що не прокоментували ситуацію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах