У переселенців на Одещині проблеми з роботою

У переселенців на Одещині проблеми з роботою.

У переселенців на Одещині проблеми з роботою. Фото: kh.vgorode.ua

Події
14 квiтня 2023 16:39

В Одеському районі зареєстрували 103 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з яких за допомогою місцевої влади працевлаштували понад 1000 осіб. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Одеса розповів Аркадій Мкртичян, заступник начальника Одеської районної військової адміністрації.

"Працевлаштування внутрішньопереміщених осіб зараз – це дуже важлива проблема. В Одеському районі зараз зареєстровано 103 тисячі таких осіб. Якщо не брати до уваги дітей, школярів, інвалідів, залишиться 35 тисяч осіб, яких потрібно працевлаштувати. Це дуже важливо, адже працевлаштована людина сплачує податки до бюджету, і кожна гривня цих податків – це патрон для нашої армії”, – розповів урядовець.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Мкртичяна, щотижня влада збирає інформацію з вакансій і навіть створила телеграм-канал з вакансіями в районі. Наразі там зареєстровано майже 800 вакансій – це і лікарі, і водії, і вчителі, та інші спеціальності.

Зазначимо, що безробітні можуть отримати у центрах зайнятості із Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 5497 гривень. Для цього потрібно зареєструватись через "Дія" і потім звернутися до Центру зайнятості на вулиці Генерала Петрова, 22в.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах