В Одесі стартувало електронне опитування щодо перейменування двох районів міста

В Одесі стартувало електронне опитування щодо перейменування двох районів міста.

В Одесі стартувало електронне опитування щодо перейменування двох районів міста. Фото: poskot.od.ua

Події
15 квiтня 2023 11:48

15 квітня стартувало електронне опитування щодо перейменування Суворовського та Малиновського районів Одеси. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Електронне опитування проводитиметься з 10:00 15 квітня 2023 року до 10:00 29 квітня 2023 року на вебпорталі Одеської міської ради " Соціально активний громадянин " у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час електронного опитування громадянам пропонують ствердно чи негативно відповісти на пропозицію перейменувати Малиновський район на Хаджибейський, а Суворовський район – на Пересипський.

До участі в електронному опитуванні допускаються лише повнолітні громадяни, місце проживання яких зареєстроване чи задеклароване на території Одеси. Одна людина може проголосувати з кожного із запропонованих питань.

Електронний сервіс "Громадське обговорення" є загальнодоступним. Для проходження електронного опитування потрібно створити на вебпорталі особистий онлайн-кабінет.

Процес електронного опитування відображається в електронному сервісі "Громадське обговорення" в режимі реального часу. Зафіксовані результати електронного опитування, проведеного за допомогою вебпорталу, Департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради передасть для подальшого опрацювання Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Станом на 11:45 за перейменування Малиновського району на Хаджибейський проголосували 539 осіб, а ще 336 громадян таке рішення не підтримали. Думки щодо перейменування Суворівського району також поки що розходяться: 608 одеситів вважають, що район потрібно перейменовувати, а ще 322 мешканці міста виступають проти такої ініціативи.

Нагадаємо, на початку березня в Одесі запропонували перейменувати Суворовський район на Пересипський, а Малиновський - на Хаджибейський. Такі варіанти назв схвалила топонімічна комісія.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах