У Фонтанці знайшли сумку з тижневим немовлям (оновлено)

У Фонтанці знайшли сумку з тижневим немовлям.

У Фонтанці знайшли сумку з тижневим немовлям. Фото: freepik.com

Події
17 квiтня 2023 13:23

У селі Фонтанка під Одесою місцеві жителі виявили сумку з немовлям. Про це повідомляє низка ЗМІ та телеграм-каналів.

Підозрювальну сумку виявили напередодні ввечері на підлозі у під'їзді будинку на вулиці Шкільній. У сумці опинився хлопчик, який народився близько тижня тому.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дитину забрали до лікарні. Візуально з ним усе гаразд.

Поліція та медичні працівники склали акт про перебування дитини. Особу його матері встановлюють.

У поліції офіційно інцидент поки що не коментували. Подробиці з'ясовуються.

Оновлено:

У міськраді розповіли, що ввечері 16 квітня 2023 року у селищі Фонтанка біля під'їзду будинку знайшли новонародженого хлопчика. Співробітниками екстреної медичної допомоги та поліції дитину було доставлено на огляд до обласного перинатального центру. Реанімаційних заходів немовляти не потребувало.

Для подальшого обстеження та необхідних медичних процедур дитину перевели до міської дитячої лікарні №2, де є сучасне відділення інтенсивної терапії новонароджених, оснащене найновішим обладнанням. Зараз стан дитини стабільний, зростання хлопчика 52 сантиметри, вага близько 3500 грамів. Дитина народжена поза стаціонарним медичним закладом. Після завершення лікування подальша доля дитини вирішуватиметься відповідно до чинного законодавства. Життя хлопчика врятували, що дає йому згодом можливість потрапити до родини.

Оновлено о 18:44:

Як повідомляє "ТСН", немовля лежало в сумці біля під'їзду багатоквартирного будинку. Невідома жінка покинула дитину одразу після народження. Замість того, щоб покласти у "Вікно життя" місцевої лікарні, залишила малюка на вулиці. Мешканці будинку почули плач хлопчика близько 9-ї вечора і відразу викликали швидку.

Лікарі встановили, малюкові не більше півтори години від народження. Його доставили спочатку до обласного перинатального центру, а потім – до дитячої лікарні.

Важить малюк три з половиною кілограми, має гарний апетит, медики вже й ім'я йому дали – Богдан.

"Стан дитини вимагає обстеження для виключення внутрішньоутробного інфікування, а також враховуючи, що дитина була в такий вечірній час на вулиці, на сьогодні ми не можемо сказати, скільки часу знаходилася, тому дитина потребує обстеження в умовах реанімації", - каже керівник відділу питань охорони материнства та дитинства Одеської міськради Ганна Луньова.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах