Нові подробиці скандалу у "Немо" в Одесі: на інцидент звернули увагу зоозахисники (оновлено)

Нові подробиці скандалу у "Немо" в Одесі: на інцидент звернули увагу зоозахисники.

Нові подробиці скандалу у "Немо" в Одесі: на інцидент звернули увагу зоозахисники. На фото скріншот відео

Події
18 квiтня 2023 15:24

З'явилися нові подробиці скандалу в одеському дельфінарії "Немо", де позують із тваринами у президентському номері готелю. Зоозахисники стали на бік тварин. Про це в соцмережах повідомила еколог та зоозахисниця Яна Титаренко.

Вона запропонувала тварин віддати на реабілітацію волонтерам, а із приміщення готелю зробити реабілітаційний центр.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Пропоную вигнати всіх цих людей, які незаконно захопили узбережжя, а приміщення віддати під реабілітаційний центр для військових та людей, які постраждали від війни", - підкреслила Титаренко.

У той же час співробітники готелю запевняють, що це не правда і ніхто з мешканців не може самовільно забрати тварину в номер.

"Наші тварини прогулюються готелем, але люди не можуть просто так до них наблизитися. Тобто без нагляду або без дозволу тренерів підійти, погладити. Цього не можна робити", – констатують співробітники готелю.

Після хвилі хейту в соцмережах блогери, що потрапили на відео з твариною, закрили профілі, а сам дельфінарій закрив коментарі у соцмережах.

Оновлено:

У дельфінарії прокоментували ТСН, що в жодному разі не здають тварин в оренду. Керівник відділу маркетингу "Немо" пояснила нам, що морські котики та інші тварини щодня ходять по території готелю, дельфінарію та на прибережній частині у супроводі своїх тренерів.

За її словами, блогери, відео яких поширилося в Мережі, зустріли тварин у коридорі готелю.

"Вони пішли разом коридором, і вже потім з'явилася ідея піти в номер. Тварини із задоволенням пішли разом з тренером. Для них — це щось нове, щось цікаве. Їх ніхто не змушував, не змушував. На відео це видно", – стверджують у "Немо".

Маркетолог додала, що гості готелю часто можуть спостерігати, як коридорами ходить морський котик. "І хто соромиться, той просто з боку постоїть, знімає на телефон. А хто сміливіше, підходить до тренера і запитує, чи можна погладити тварину. Якщо вона добре почувається, схильно, то дозволяють пограти", – пояснила співробітниця "Немо".

Вона зазначила, що такі прогулянки не шкодять тваринам. За її словами, у вільному доступі в Мережі є численні відео з усього світу, на яких морські котики гуляють ринками, прибережними зонами, проспектами, лежать на лавах і шезлонгах.

"Іноді, на прогулянці, ним зустрічаються люди, для соціальних тварин – це цікаво і завжди викликає приємні емоції. Наші морські котики були народжені у дельфінарії та виросли серед людей", – йдеться в офіційному коментарі "Немо".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах