Справа 2 травня: одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру

Справа 2 травня: одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру.

Справа 2 травня: одеський суд оголосив вирок колишньому міліціонеру. Фото: 24tv.ua

Події
18 квiтня 2023 17:40

Приморський суд Одеси оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі, який фігурував у справі подій 2 травня 2014 року. Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі та втрати звання полковника. Про це повідомив голова організації "Зелений лист" Владислав Балінський.

Фучеджі звинувачували в організації масових заворушень, зловживанні службовим становищем, що призвело до трагічних наслідків; у пособництві у захопленні будівель держорганів та втручання у діяльність інших працівників правоохоронних органів та судили за його відсутності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 2 травня 2014 року Дмитро Фучеджі керував представниками громадського руху "Антимайдан", які в центральній частині міста, біля Російського академічного театру на вулиці Грецькій, влаштували масові заворушення. Вогнепальні поранення тоді отримали вісім людей, шість із них загинули.

Вже 4 травня Фучеджі втік із лікарні до невизнаного Придністров'я, а потім роздавав інтерв'ю російським пропагандистам і виступав в ООН з відеозв'язку. В Україні його оголосили у розшук.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах