На Одещині за 200 мільйонів продали винний завод

На Одещині за 200 мільйонів продали винний завод.

На Одещині за 200 мільйонів продали винний завод. Фото: privatization.gov.ua

Події
20 квiтня 2023 11:48

На Одещині за 200 мільйонів гривень на аукціоні продали Ізмаїльський винзавод. Про це повідомили у пресслужбі Фонду державного майна України.

Так, в аукціоні за винзавод в Ізмаїлі взяли участь чотири учасники – дві київські та дві одеські фірми. Найкращі умови запропонували одесити з ТОВ "Фінінвест Груп П", які запропонували за винзавод 200 мільйонів, хоча стартова ціна становила 17,8 мільйона гривень. Таку суму пропонувала інша одеська фірма, "Вега агро трейд плюс", але пізніше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Переможець має 20 робочих днів на оплату винзаводу. У будь-якому випадку, держава або отримає таку велику ціну за майно, або 3,5 мільйона за зрив і новий аукціон за початковою ціною.

Раніше активи винзаводу використовувалися приватним орендарем для виноробної продукції, зокрема шампанських та ігристих вин.

Вінзавод у місті Ізмаїл заснований у 1949 році. Тут можна виробляти високоякісні вина та алкогольні напої, а кліматичні умови на півдні України можна порівняти з найкращими виноробними регіонами Європи – Міжнародна організація виноградарства та виноробства зіставляла цю географічну зону з Бордо, Тосканою. переваг заводу – повний цикл виробництва продукції – від лози до келиха”, – зазначили у Фонді державного майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах