Одещина опинилася у списку топ-областей із найбільшим рівнем цін з початку року

Одещина опинилася у списку топ-областей із найбільшим рівнем цін з початку року.

Одещина опинилася у списку топ-областей із найбільшим рівнем цін з початку року. Фото: dailyadvent.com

Події
21 квiтня 2023 13:49

Одеська область входить до трійки областей, у яких зафіксували найвищий рівень інфляції з початку 2023 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, найбільше тремтіння товарів та послуг на березень зафіксували у Закарпатській (3,8%), Одеській (3,6%) та Миколаївській областях (3,4%).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також у лідерах столиця України, Київ, із показником 4%. При цьому загалом у Київській області інфляція склала 102,4%. індекс цін.

У середньому по країні з грудня 2022 по березень 2023 споживчі ціни зросли на 3%. Таким чином до кінця весни мешканцям Одеси та Одеської області слід очікувати на подорожчання продуктів харчування.

Одещина опинилася у списку топ-областей із найбільшим рівнем цін з початку року.Одещина опинилася у списку топ-областей із найбільшим рівнем цін з початку року. Фото: od.ukrstat.gov.ua

Нагадаємо, що в Україні прогнозують зниження цін на курячі яйця після Великодня на 20-40% залежно від подальшої ситуації на ринку кормів. Також прогнозують, що впаде вартість огірків.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах