Одесит вимагав гроші у жінки, погрожуючи відправкою її сина до "гарячої точки"

Одесит вимагав гроші у жінки, погрожуючи відправкою її сина до "гарячої точки".

Одесит вимагав гроші у жінки, погрожуючи відправкою її сина до "гарячої точки". Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 квiтня 2023 12:47

В Одесі затримали чоловіка, який вимагав грошей у матері призовника за те, щоб її сина не відправили служити у "гарячу точку". Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

46-річний правопорушник за кілька етапів отримував від потерпілої 8000 доларів США. Поліцейські затримали його "на гарячому" після отримання чергового траншу в розмірі 1000 доларів США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одесит, познайомившись із співгромадянкою і дізнавшись, що має молодого сина, під виглядом військовослужбовця вимагав у неї гроші, пригрозивши у разі несплати направити хлопця на проходження військової служби. Очікуючи від зловмисника документи, які звільнили сина від армії, жінка заплатила зловмиснику 8000 доларів США, а той продовжив вимагати ще. Нарешті про "військовослужбовця" потерпіла повідомила правоохоронців, і вони встановили особу правопорушника.

Фігуранта затримали під час отримання від потерпілої 1000 доларів США. Як речові докази поліцейські вилучили у нього гроші, отримані злочинним шляхом, а також мобільний телефон, велику кількість сім-карт, чорні записи та дві одиниці зброї з патронами. Усе це направили для проведення експертного дослідження. На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили фігуранту про підозру у вимогі передачі чужого майна з загрозою насильства над близькими родичами потерпілої, обмеження їхніх прав, свобод та законних інтересів, скоєного в умовах воєнного стану. Йому загрожує в'язниця на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Правоохоронці помістили підозрюваного в ізолятор тимчасового тримання та клопотають про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах