В Одесі стартувало голосування за перейменування ще одних вулиць

В Одесі розпочалося голосування за перейменування ще одних вулиць.

В Одесі розпочалося голосування за перейменування ще одних вулиць. Фото: budport.com.ua

Події
25 квiтня 2023 11:47

В Одесі стартує електронне опитування одеситів про перейменування об'єктів топоніміки міста. З огляду на рекомендації історико-топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Одеської міської ради проводять консультації з громадськістю.

Електронне опитування проводять до 25 червня 2023 року. Протягом одного місяця – до 24 травня 2023 року включно – до спеціальної форми на вебпорталі можна внести зауваження та пропозиції, які автоматично передаються на опрацювання до Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Півтора десятки вулиць та провулків запропоновано до перейменування. За його наслідками в Одесі можуть з'явитися вулиці Ралі та Університетська, провулки Гетьмана Петра Дорошенка та Анатра.
Назви вулиць можна переглянути тут.

Як проголосувати

Електронне опитування проводять з 10:00 19 квітня до 10:00 01 травня 2023 року на веб-порталі Одеської міської ради "Соціально активний громадянин": citizen.omr.gov.ua у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення". Процес електронного опитування відображається в електронному сервісі "Громадське обговорення" в режимі реального часу.

До участі в електронному опитуванні допускаються одесити, які на момент опитування досягли 18 років і місце проживання яких зареєстровано/задекларовано на території міста. Електронний сервіс "Громадське обговорення" є загальнодоступним і передбачає створення особистого онлайн-кабінету для здійснення процедури електронного опитування.

Для створення онлайн-кабінету на вебпорталі потрібна реєстрація користувача з використанням електронної автентифікації користувача в сервісі електронної автентифікації інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA за допомогою кваліфікованого електронного підпису (на файловому, хмарному чи інших захищених носіях), сервісу Дія. НБУ тощо. та заповнення на вебпорталі додаткових полів відповідної форми шляхом внесення такої інформації:

- дата народження;
- адреса місця проживання;
- контактні дані для зв'язку з користувачем: а) адреса електронної пошти; б) номер мобільного телефону.

Електронне опитування по кожному об'єкту топоніміки проводиться окремо шляхом вибору відповіді "Так"/"Ні". Щодо назв алей парку Перемоги електронне опитування проводиться за загальним переліком (одним блоком). Зафіксовані результати електронного опитування, проведеного за допомогою вебпорталу Одеської міської ради "Соціально активний громадянин", Департамент інформації та цифрових рішень Одеської міської ради передає для подальшого опрацювання до Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Нагадаємо, що 19 квітня в Одесі стартувало електронне опитування про перейменування низки вулиць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах