Одеські аптеки торгували водою за завищеними цінами

Одеські аптеки торгували водою за завищеними цінами.

Одеські аптеки торгували водою за завищеними цінами. Фото: freepik.com

Події
26 квiтня 2023 13:26

В Одесі виявили порушення державного регулювання цін на соціально значущі товари в аптечних мережах. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби на Одещині.

Так, у квітні 2023 року до Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині надійшло два звернення від споживачів щодо підвищення аптечними закладами роздрібних цін на воду мінеральну негазовану, яка входить до переліку соціально значущих товарів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На підставі звернень Головне управління провело дві позапланові перевірки цін в аптеках. Як виявилось, порушувалися вимоги. За реалізації води роздрібні ціни зростали більш ніж на 5% за відсутності декларування зміни роздрібних цін. Так, наприклад, встановили, що в одному з аптек вартість води мінеральної негазованої "Моршинської" збільшувалася більш ніж на 5%, а саме

- "Моршинська" мінеральна негазована 1,5 літра – з 12,46 гривень до 17,27 гривень або на 38,6%;
- "Моршинська" мінеральна негазована 0,75 літра – з 9,90 гривень до 21,90 гривень або на 121,2%;
- "Моршинська" мінеральна негазована 0,5 літра – з 8,75 гривень до 13,30 гривень чи на 52% без декларування зміни роздрібних цін.

У Реєстрі роздрібних цін немає інформації про декларування змін роздрібних цін. Аптеки оштрафували. Посадовців, винних у допущених порушеннях, притягнули до адміністративної відповідальності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах