Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії

Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії.

Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
27 квiтня 2023 11:26

Перша леді України Олена Зеленська, король Великобританії Чарльз ІІІ та королева-консорт Каміла взяли участь у церемонії проголошення побратимства між Центральною бібліотекою Ліверпуля та Одеською науковою бібліотекою імені Михайла Грушевського. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Дружина Президента України приєдналася до церемонії за допомогою відеозв'язку з Києва разом із Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Король Великобританії Чарльз ІІІ зазначив, що побратимство бібліотек України та Великобританії підтверджує підтримку України у складні часи війни, підтримку людей в Україні, які творять культуру, та висловив сподівання на подальший розвиток дружніх взаємин та встановлення нових контактів. Олена Зеленська подякувала Їх Величності та Великій Британії за підтримку України, зокрема у сфері культури.

Одеська наукова бібліотека імені Михайла Грушевського – одна з найбільших та найстаріших бібліотек Одеси та півдня України загалом. Точкою відліку її історії є 1875 рік, коли за Одеського товариства взаємної допомоги прикажчиків-євреїв було створено бібліотеку. Фонд бібліотеки налічує понад 1,5 мільйона примірників, з них 50 тисяч – видання іноземними мовами, 30 тисяч – рідкісні та цінні видання VIII-XIX століть.

Центральна бібліотека Ліверпуля розташована у кількох сусідніх історичних будинках на вулиці Вільяма Брауна. Її першою будівлею була будівля бібліотеки та музею Вільяма Брауна, яка з'явилася у 1860 році. Потім бібліотека була розширена праворуч, додавши в 1879 Читальний зал Піктона, а в 1906 - бібліотеку Горнбі в задній частині. Усі три будівлі є пам'ятками архітектури. З 2010 по 2013 рік комплекс будівель Центральної бібліотеки було перебудовано та осучаснено, історичні будівлі відремонтовано, щоб забезпечити сучасні зручності. 2018 року бібліотека отримала нагороду Бібліотека року за версією The Bookseller.

  • Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії фото
  • Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії фото 1
  • Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії фото 2

Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії фото

Усі фото: facebook.com/oda.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах