Під Одесою жінка вморила коня голодом

Під Одесою жінка вморила коня голодом.

Під Одесою жінка вморила коня голодом. Фото: usionline.com

Події
01 травня 2023 17:31

Одеські поліцейські відкрили кримінальне провадження по власниці коня, який морив голодом тварину, не давав їй пити і вийти на волю. Про це повідомляє " УСІ ".

Вісім місяців тому жінка переїхала до селища Усатове під Одесою, а днями виснажену тварину помітили місцеві жителі – саме вони викликають поліцію та ветеринарів. Однак від тривалих знущань жеребець загинув.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіла голова зоозахисної організації "А – Хімса" Олександра Гарбар, виснаженого коня на ім'я Білий Вітрило знайшли місцеві жителі у полях біля селища. Тварина лежала землі без можливості піднятися. Люди влаштували галас, після чого власниця коня викликала ветеринарів. Ті зробили укол, після чого жінка пішла. Наступного ранку місцеві побачили майже непритомні Паруса на тому ж місці і викликали поліцію та лікарів.

Правоохоронці не хотіли їхати, на місце прибули зоозахисники та вдруге викликали поліцію. Після цього вони зафіксували виклик та виписали штраф власниці. На місце викликали евакуатор, коня відвезли до кінного клубу "Айвенго", де наступного дня він помер, – розповіли очевидці подій.

"Вітрило померло від крайнього ступеня виснаження, його мучителька карала його позбавленням їжі та води, закриваючи на тижні в сараї без соломи. Він спав на своїх стільцях, у нього купа ран і синців. Голова і око в вибої: він від розпачу бився об двері. та стіни своєї в'язниці, намагаючись вирватися на свободу", – розповіла Олександра Гарбар.

За словами волонтера, Парусу було лише три роки, свої останні півроку він прожив у в'язниці.

Для встановлення причин смерті коня слідство призначило судову ветеринарну експертизу. Розтин

  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото
  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото 1
  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото 2

Під Одесою жінка вморила коня голодом фото

жеребця буде проведено сьогодні, 1 травня.

За фактом знущання з тварини порушили кримінальну справу за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України.

Версія господині Вітрила Тетяни

Пошкодження голови коня Тетяна пояснила тим, що вона іноді билася в паніці об стіну - за її словами, таке іноді буває у коней. Щодо поля у неї своя версія подій.

Одного ранку кінь ліг під двері своєї стайні і не піднімався. Він був важкий, але я не зміг сам його зрушити з місця. Тоді я покликала свого знайомого, який працював на іподромі. Він прийшов тільки ввечері і ми вирішили винести коня в поле - там йому було б краще на відкритому повітрі, людина дала йому ліки на свій розсуд і кінь заночував у полі, вранці його знайшли сусіди і звернулися до зоозахисників, вони були здивовані, коли його побачили, адже він завжди поводився тихо і мало хто бачив. була рада, що, зрештою, коня забрали туди, де йому зможуть надати допомогу", – повідомила жінка.

Втім, господиня визнає, що харчувалася тварина погано. Вона також додала, що віддала коня на місяць та сплатить його лікування.

"Я годувала помірно, він не жував, так би мовити, - каже вона.

  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото
  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото 1
  • Під Одесою жінка вморила коня голодом фото 2

Під Одесою жінка вморила коня голодом фото

Усі фото: usionline.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах