В Одесі відкрили ювілейний десятий Центр допомоги врятованим

В Одесі відкрили ювілейний десятий Центр допомоги врятованим - фото

В Одесі відкрили ювілейний десятий Центр допомоги врятованим - фото

Події
04 травня 2023 14:38

В Одесі відкрили ювілейний десятий Центр допомоги врятованим. Такі центри вже працюють у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Чернівцях, Мукачеві, Харкові, Херсоні та Полтаві. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Центри створюються для надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, виявлення випадків насильства, зокрема сексуального та інших форм насильства, пов'язаного із збройним конфліктом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Насамперед надаватиметься психологічна допомога. Крім того, у внутрішньо переміщених осіб постає багато юридичних питань, з чим допомагатимуть кваліфіковані юристи. І звичайно, медична допомога. Тобто цей Центр стане точкою входу для отримання комплексної допомоги", – сказала заступник. Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Віце-мер також нагадала, що в Одесі працюють кабінети надання медико-соціальної допомоги, куди також можуть звертатися як внутрішньопереміщені особи, так і одесити, які цього потребують. Центр допомоги врятованим знаходиться у приміщенні Центру надання інтегрованих соціальних послуг на вулиці Косівська, 2-Д, телефон: +38 (067) 131-39-38. Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 9:00 до 17:00. Звернутися до Центру допомоги врятованим може кожен, хто потребує професійної допомоги та консультацій. Допомога надається безкоштовно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах