На Одещині підлітки пошкодили сім могил, а чоловік осквернив поховання військового

На Одещині підлітки пошкодили сім могил, а чоловік осквернив поховання військового.

На Одещині підлітки пошкодили сім могил, а чоловік осквернив поховання військового. Фото: пам'ятники.zp.ua

Події
04 травня 2023 15:39

У місті Рені на Одещині двоє підлітків заради розваги пошкодили могили та залишили нецензурні слова на надгробній плиті. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції на Одещині.

Доглядач цвинтаря повідомив у поліцію. Вже на місці поліція побачила зсув надгробних плит, стель та хрестів на семи могилах, на одній із них були нецензурні написи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Того ж дня затримали 15-річну дівчину та хлопця. Вони пояснили, що пошкодили могили 28 квітня та 1 травня, коли вживали спиртні напої на цвинтарі, які там знайшли. Поліцейські відкрили провадження за частиною третьою статті 297 Кримінального кодексу України. Розслідування встановить суму збитків. Справу потім передадуть до суду.

Також Подільське районне управління поліції розслідує факт наруги над могилою військовослужбовця.

Подія сталася 30 квітня у селі Агіївка Любашівської територіальної громади. На могилі військовослужбовця Збройних сил України виявили розкидані вінки, його розірвану фотографію та пошкоджений державний прапор України. До Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронці внесли відомості про осквернення могили особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

З'ясувалося, що могилу осквернив 44-річний місцевий мешканець, який перебуває на обліку у лікаря-психіатра. У рамках досудового розслідування слідчі поліції призначили низку експертних досліджень, серед яких судово-психіатрична експертиза для встановлення осудності особи. Ведеться слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах