Арештант із Одеського СІЗО "продав" павербанки

Арештант із Одеського СІЗО "продав" павербанки.

Арештант із Одеського СІЗО "продав" павербанки. Фото: jagran.com

Події
05 травня 2023 10:31

38-річний арештант з Одеського СІЗО "продав" павербанки та встиг обдурити вісьмох громадян. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Чоловік, засуджений за майнові злочини до п'яти років позбавлення волі, взявся за шахрайство, чекаючи на слідчий ізолятор переведення у в'язницю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією слідства, чоловік, використовуючи мобільний телефон, підключився до інтернет-мережі та розмістив на одному з популярних сайтів оголошення про продаж нових та вживаних повербанків. На повідомлення відгукнулися вісім місцевих мешканців. Спілкуючись із потенційними покупцями через мобільний додаток, правопорушник запевняв їх про наявність зазначеного товару та готовність до його відправлення поштою після попередньої підписки у розмірі 500 гривень. Люди погоджувалися на умови продавця та перераховували гроші на його абонентський номер. Протягом тижня зловмисник отримав понад чотири тисячі гривень, після чого припинив спілкування з потерпілими.

Поліцейські вилучили у фігуранта блокнот із чорновими записами, смартфон, за допомогою якого він чинив протиправні дії, та сім-карту. За наявністю достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіка про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненого повторно. Наразі зловмиснику загрожують додаткові три роки ув'язнення.

Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах