В Одесі жінка змушувала дев'ятирічного сина жебракувати: їй загрожує в'язниця

В Одесі жінка змушувала дев'ятирічного сина жебракувати: їй загрожує в'язниця.

В Одесі жінка змушувала дев'ятирічного сина жебракувати: їй загрожує в'язниця. Фото: od.npu.gov.ua

Події
05 травня 2023 09:47

В Одесі жінка змушувала дев'ятирічного сина жебракувати і тепер їй загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, поліцейські висунули жінці звинувачення за частиною другою статті 304 Кримінального кодексу України та відправили її на лаву підсудних.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, співробітники відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 встановили, що 29-річна уродженка Білгород-Дністровського району, яка зловживала алкогольними напоями, не працювала і навіть не намагалася отримати статус безробітної чи матері-одиначки, погрозами переконала дев'ятирічного сина мити фари на транспортних засобах на одній із жвавих доріг у центрі Одеси. Довгий час хлопчик щоденно виконував цю роботу, випрошуючи у водіїв гроші. Мати тримала сина під постійним контролем, перебуваючи неподалік.

Зароблені дитиною гроші жінка витрачала переважно свої потреби: сигарети, алкоголь, продукти та оплату орендованого в обласному центрі приміщення. Хлопчику не вистачало їжі і він змушений був приховувати частину отриманих від громадян коштів, щоб подбати про себе.

Жінка раніше потрапляла у поле зору поліції через неналежне виконання батьківських обов'язків. Правоохоронці не раз проводили з нею профілактичні бесіди та складали щодо неї адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вкотре виявивши її сина на дорозі за жебрацтвом, поліцейські разом із працівниками служби у справах дітей вилучили хлопчика із родини. Наразі він проходить обстеження у лікарні.

Горе-матері висунули звинувачення щодо частини другої статті 304 Кримінального кодексу України. Йдеться про залучення неповнолітніх до заняття жебрацтвом, скоєне щодо малолітньої особи матір'ю. Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду. Згідно з чинним законодавством, жінці загрожує покарання позбавленням волі на строк від чотирьох до десяти років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах