Поліція викрила організатора викрадення одесит: він вимагав гроші

Поліція викрила організатора викрадення одесит: він вимагав гроші.

Поліція викрила організатора викрадення одесит: він вимагав гроші. Фото: gazeta.ua

Події
05 травня 2023 12:12

Поліція затримала організатора викрадення одесита та вимагання з нього грошей. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

У липні 2022 року зловмисник, перебуваючи у місцях позбавлення волі, направив до потерпілого трьох осіб, щоб ті "вибили" з нього 1000 доларів США неіснуючого боргу. Виконавців злочину правоохоронці затримали одразу та відправили на лаву підсудних. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Але розслідування злочину правоохоронці продовжили, доки не встановили його організатора. Він відсидів у в'язниці понад сім років, а зараз може сісти за ґрати на той самий термін, що загрожує його спільникам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці встановили, що 32-річний уродженець Азербайджану, відбуваючи в Одесі покарання за хуліганство із застосуванням зброї та вбивство, організував викрадення чоловіка, з якого виконавці злочину вимагали неіснуючого обов'язку. Виконати свій злочинний намір він доручив трьом чоловікам віком 24, 28 та 29 років, які перебували на волі. Один із них судимий за крадіжку та вбивство.

За вказівкою організатора, спільники зустрілися з 23-річним потерпілим і, застосувавши до нього фізичне насильство, заштовхали в автомобіль, у якому майже годину вимагали 1000 доларів США, утримуючи та погрожуючи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням ножа. Чоловік погодився виконати умови зловмисників, проте при собі було трохи більше трьох тисяч гривень, які й віддав на умовах згодом заплатити інші. Але "згодом" не сталося, бо правоохоронці одразу затримали правопорушників та вилучили у них гроші потерпілого.

Поліцейські пред'явили всім трьом фігурантам звинувачення в частині четвертій статті 189 Кримінального кодексу України (вимога передачі чужого майна, вчинена з загрозою насильства над потерпілим, (вимога), вчинена за попередньою змовою групою осіб, в умовах військового стану, та частини другої статті 146 того ж самого) кодексу (вчинення незаконного позбавлення волі, корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), та направили обвинувальні акти до суду.

Поки правоохоронці встановлювали організатора злочину, він звільнився із місць позбавлення волі. Нещодавно його розшукали та затримали. На підставі зібраних поліцейськими доказів, слідчі повідомили йому про підозру за тими самими статтями, що й спільникам. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах