Викрадення підприємця з Одеської області: у столиці затримали одного з підозрюваних у злочині

Викрадення підприємця з Одеської області: у столиці затримали одного із підозрюваних у злочині.

Викрадення підприємця з Одеської області: у столиці затримали одного із підозрюваних у злочині. Фото: od.npu.gov.ua

Події
06 травня 2023 16:57

Одеські поліцейські затримали одного із підозрюваних у викраденні підприємця. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Інцидент стався у 2021 році. Затриманий та двоє його спільників намагалися викрасти підприємця із селища міського типу Затока. Злочинці підстерегли потерпілого на одній із вулиць Одеси, побили його та силою намагалися заштовхати в автомобіль. Довести задумане до кінця спільникам не вдалося через те, що на них звернули увагу перехожі. У результаті зловмисники залишили свою жертву та втекли з місця злочину.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Правоохоронці спільно зі слідчими встановили, що до злочину причетний 32-річний одесит та двоє його спільників, які зараз перебувають за межами України. Фігуранта затримали 4 травня у Києві.

У ході обшуку тимчасового місця проживання чоловіка і автомобіля, що йому належить, поліцейські вилучили два пістолети з патронами до них. Зазначені предмети у рамках провадження, розпочатого за частиною першою статті 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами") Кримінального кодексу України направили на експертне дослідження.

У Києві затримали одного із підозрюваних у викраденні підприємця з Одеської області.У Києві затримали одного із підозрюваних у викраденні підприємця з Одеської області. Фото: od.npu.gov.ua

Затриманому повідомили про підозру у замаху на незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань. Таке правопорушення передбачено частиною третьою статті 15 та частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України та карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У Києві затримали одного із підозрюваних у викраденні підприємця з Одеської області.У Києві затримали одного із підозрюваних у викраденні підприємця з Одеської області. Фото: od.npu.gov.ua

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном два місяці без права внесення застави.

Наразі триває досудове розслідування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах