Одесита засудили до 15 років за держзраду: раніше суд змушував його читати книги

Одесита засудили до 15 років за держзраду: раніше суд змушував читати книги.

Одесита засудили до 15 років за держзраду: раніше суд змушував читати книги. Фото: tsn.ua

Події
10 травня 2023 11:17

Одесита засудили до 15-ти років за держзраду. Таке рішення ухвалив Київський районний суд Одеси.

Відразу після початку вторгнення російської федерації чоловік почав шукати контакти з агентами ворожих спецслужб, щоб запропонувати свою допомогу у збиранні інформації, яка могла б завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України. У грудні 2022 року він знайшов такого у Telegram. Потенційний агент ворожих спецслужб запропонував засудженому зустрітись.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На зустрічі засуджений запропонував чоловікові, якого вважав агентом, за винагороду надавати інформацію, яка б зацікавила спецслужби Росії. 13 січня засуджений направив через Telegram чотири відеофайли з розташуванням електростанцій. Того ж дня він направив скріншот із намальованими власноруч координатами блокпостів ЗСУ, а також відеозапис із базуванням військової частини протиповітряної оборони на території Одеси.

18 січня одесит отримав 10 тисяч гривень за виконану роботу та передав представнику РФ флешку з відеозаписами розташування військових підрозділів та енергетичних об'єктів. Зрештою з’ясувалося, що агентом спецслужб Росії виявився співробітник українських правоохоронних органів і чоловіка затримали.

Раніше чоловіка судили за шахрайство. У жовтні 2022 року справу розглядав суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський, який засудив чоловіка на один рік обмеження волі, звільнивши з випробувальним терміном. Водночас одесит мав прочитати повість Івана Франка "Основи громадськості", притчу Григорія Сковороди "Розмова п'яти подорожніх про справжнє щастя в житті" та подивитися американський художній фільм "Це дивовижне життя" 1946 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах