Одеський суддя змусив шахрая подивитися американський фільм та прочитати українських класиків

Одеський суддя змусив шахрая подивитися американський фільм та прочитати українських класиків.

Одеський суддя змусив шахрая подивитися американський фільм та прочитати українських класиків. Фото: cityofmissionviejo.org

Події
01 листопада 2022 11:29

Одеський суддя Олександр Гарський присудив обвинуваченому в шахрайстві електромонтеру прочитати твори Івана Франка "Основи громадськості" та Григорія Сковороди "Розмова п'яти подорожніх про справжнє щастя в житті", а також подивитися художній фільм американського режисера Френка Капрі "Це дивовижне життя". Крім того, він призначив чоловікові, який раніше був двічі судимий, рік обмеження волі, який замінив роком випробувального терміну. Про це повідомляє "Главком".

За матеріалами справи, у лютому 2021 року 35-річний обвинувачений за допомогою телеграм-каналу GlovoOdessa взяв в оренду велосипед вартістю 8,6 тисячі гривень. Власнику транспортного засобу чоловік заплатив 270 гривень у вигляді оренди за два дні. Проте вчасно не повернув велосипеда і припинив виходити на зв'язок із потерпілим.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обвинувачений розмістив оголошення на сайті OLX про продаж велосипеда потерпілого. Виручені гроші на суму 3,9 тисячі гривень шахрай використав на власний розсуд. У суді обвинувачений повністю визнав провину. Пояснив, що у цей період працював кур'єром у доставці "Глово". Тому йому потрібний був велосипед. Він зазначив, що хотів швидко заробити гроші для своєї родини та на оплату орендованого житла. Однак цього не сталося. Тому він звернувся до орендаря велосипеда с проханням дозволити більше часу користуватися транспортним засобом. Але потерпілий відмовився. Це підштовхнуло обвинуваченого до продажу чужого велосипеда, гроші від якого витратили потреби сім'ї. Коли ж він дізнався, що потерпілий подав заяву до поліції, він позичив грошей у батька, викупив велосипед і повернув власнику. Під час розгляду справи суддя Олександр Гарський з'ясував додаткову інформацію про шахрая: чоловікові 35 років, має дві вищі освіти (технічну та юридичну), є дворічна дитина. Поки дружина та дитина перебувають за кордоном. Крім цього, у мешканця Одеси дві судимості – за зберігання наркотиків та розбій. Влітку 2018 року обвинувачений достроково вийшов із в'язниці.

На думку суду, чоловік зайнявся шахрайством з дурості та нерозсудливості.

"Здійснюючи таке правопорушення, людина лише ситуативно і тимчасово збагачується на дуже незначну суму коштів, яка загалом не вирішує всіх соціальних проблем сім'ї обвинуваченого, а якщо й вирішує плату за житло на місяць, то надалі проблем стає ще більше... Для суду майже залишилося не зрозуміло, чому людина, яка має юридичну освіту, маючи досвід кримінальної відповідальності... зважилася у важку годину вчинити злочин, а не знайти інший шлях виходу із скрутної ситуації", – наголосив суд.

У суді прокурор просив призначити цей термін покарання. Але суддя Гарський підкреслив, що "необхідно домогтися у покаранні зміни мислення такої людини на не злісне, егоїстичне та самолюбне, а навпаки доброзичливе, справедливе та розумне".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах