В Одесі померла викладачка ОНУ імені Мечникова Валерія Кухаренко

В Одесі померла викладачка ОНУ імені Мечнікова.

В Одесі померла викладачка ОНУ імені Мечнікова. Фото: facebook.com/Валерія Кухаренко

Події
12 травня 2023 14:22

10 травня на 96-му році життя в Одесі пішла з життя доктор філологічних наук, професор кафедри лексикології та стилістики англійської мови романо-німецької філології Одеського національного університету імені Мечникова Валерія Кухаренко. Про це повідомили на сторінці факультету.

Валерія Кухаренко була доктором філологічних наук, професором, фундатором наукового напряму ідіостилю письменника в рамках лінгвостилістики тексту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона розробила методику горизонтально-вертикального аналізу художнього тексту та трирівневої (пірамідальної) структури ідіолекту мовця та його відображення у художньому творі.

Також вона була автором підручників та посібників та сотні наукових публікацій різного рівня, науковою керівницею 55 кандидатських та двох докторських досліджень.

Валерія Кухаренко народилася в Одесі у грудні 1927 року. Закінчила Одеський педагогічний інститут, а згодом Одеський національний університет, де згодом і працювала.

Прощання з викладачкою має відбутися сьогодні, 12 травня.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах