Одесі повернули землю, де намагалися незаконно збудувати ЖК

Одесі повернули землю, де намагалися незаконно збудувати ЖК.

Одесі повернули землю, де намагалися незаконно збудувати ЖК. Фото: od.gp.gov.ua

Події
16 травня 2023 16:30

Одесі повернули землю, вартістю 24,5 мільйона гривень на вулиці Пестеля. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, південно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурорів та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Малинівської окружної прокуратури Одеси та повернули територіальній громаді земельну ділянку площею 0,38 га вартістю 24,5 мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурор у суді довів, що землю передав Одеська міська рада в оренду для будівництва позаконкурентним способом, всупереч вимогам законодавства. Зокрема, громада мала право на отримання ділянки значно меншої площі, яка була потрібна лише для обслуговування об'єктів нерухомості, розташованих на ньому. Земельну ділянку підприємству надали для будівництва нового об'єкту – двосекційного 16-поверхового житлового будинку з торговими та офісними приміщеннями та підземним паркінгом, з подальшим знесенням існуючих нежитлових будівель. У той же час для будівництва нового об'єкта нерухомості земля могла бути передана у користування лише на підставі аукціону.

Суд погодився з доводами прокурора та визнав незаконним рішення міськради та недійсним договір оренди та зобов'язав суспільство повернути земельну ділянку територіальній громаді Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах