З порту Одеської області вирушило останнє судно у рамках "зернової угоди"

З порту Одеської області вирушило останнє судно у рамках "зернової угоди".

З порту Одеської області вирушило останнє судно у рамках "зернової угоди". Фото: reuters.com

Події
17 травня 2023 12:08

У середу, 17 травня, з порту Одеської області вирушило останнє судно в рамках "зернової угоди", оскільки подальша доля ініціативи поки що невідома.

Так, судно DSM Capella вийшло із Чорноморського порту, на якому знаходиться 30 тисяч тонн кукурудзи. Воно прямує до Туреччини, згідно з даними ООН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дані з MarineTraffic також підтверджують, що вранці 17 травня судно залишило порт Чорноморська і вирушило до Стамбула.

Незважаючи на те, що згідно з угодою "зернову ініціативу" продовжують на 120 днів, у березні Росія погодилася лише на 60 днів – до 18 травня.

За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, Росія досі вдає, що програє в "зерновій угоді". Він також нагадав, що Росія перешкоджає транспортуванню українського зерна морським шляхом. Адже робота "зернового коридору" у травні фактично зупинилася. За його словами, дату 18 травня, до якої було продовжено дію Зернової угоди, визначено лише через позицію Росії.

Нагадаємо, що 22 липня 2022 року у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про розблокування портів та вивезення українського зерна. Таку саму угоду підписала Росія.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах